Castello di Razzano

Al lang voordat we met ons Vini wijnavontuur begonnen, reisden we al heel Italië rond tijdens onze vakanties. Eén van de adressen waar we zo’n 20 jaar geleden terecht kwamen was Castello di Razzano, een op één van de meest adembenemende plekken in de Monferrato gelegen wijngoed. Het eeuwen oude kasteel dat rondom een ruime omsloten binnentuin ligt is door de familie Olearo terug gebracht in haar oude glorie. Toen we er voor het eerst kwamen, runde vader Augusto de wijnmakerij en had moeder de touwtjes in handen in de B&B waarbij zij zelf het heerlijke ontbijt verzorgde, iets wat ze nu nog steeds doet. De beide zoontjes speelden toen nog lekker in de tuinen rondom het kasteel en in de wijngaarden.

Onder het kasteel liggen de gewelfde wijnkelders waar de wijnen van het landgoed in eiken vaten rijpen en op smaak komen. In de tuin rondom het landgoed vind je rust, stilte en heb je een prachtig uitzicht op de heuvelachtige wijngaarden.

Tegenwoordig worden de wijnen gemaakt in de nieuwe wijnmakerij onder aan de weg die naar het kasteel loopt. Hier maakt zoon Frederico, de enoloog van de familie, met de meest moderne technieken fantastische wijnen. In het kasteel heeft vader Augusto een prachtig klein wijnmuseum gemaakt en bevindt zich ook het proeflokaal. Ricardo, de andere zoon van de familie, runt het hotel gedeelte wat inmiddels ook een goed restaurant heeft en waar men bij mooie, typisch Piemontese gerechten natuurlijk de eigen wijnen van het kasteel kan drinken.

De eerste jaren leverde Castello di Razzano haar wijnen via een andere importeur in Nederland en kwamen wij met VINI.nl niet in aanmerking om de heerlijke wijnen, die wij tijdens onze vakanties in de Monferrato dronken, in ons assortiment op te nemen. Nu echter zijn we er heel trots op om ons zelfs exclusief importeur van deze wijnen te mogen noemen. In onze webwinkel vind je nu al de witte Arnent en de rode La Leona en Campasso, beiden Barbera. Daarnaast de Merlot Cuntra genaamd. Binnenkort breiden we het aanbod uit met een Sauvignon, een Rosé, twee Nebbiolo’s en een bubbel volgens de Methodo classico.