onze leveranciers

 

Cascina Barisel
Het wijnhuis Cascina Barisel werd in 1965 door de vader van de huidige eigenaar, Franco Penna, gekocht. In 1985 werden de eerste wijnen geproduceerd nadat zowel de wijngaarden als de kelders compleet gerenoveerd waren. Dankzij de geweldige ligging in de heuvels van Monferrato en de zorgvuldige selectie van druiven, wordt bij dit wijnhuis één van de beste Moscato d’Asti’s geproduceerd. De DOCG Canelli staat hierom bekend.

Castello di Razzano
Gelegen in een van de mooiste hoekjes van Monferrato en omgeven door een schitterend landgoed op prachtige heuvels, is het relais de ideale plek voor wie een relaxte vakantie met rust en ontspanning zoekt. In het castello bevinden zich de historische kelders waar alle oude architectonische details zijn behouden en waar de belangrijkste wijnen worden verfijnd. De wijnen worden uitsluitend geproduceerd van druiven uit de eigen wijngaarden, die een uitstekende ligging hebben ten opzichte van de zon en met de goede bodemstructuur, de exclusieve kwaliteit van de druiven waarborgen.

Bric Castelvej

Bric Castelvej is opgericht aan het einde van de jaren 50. VINI.nl doet sinds 2013 zaken met deze wijnboer uit de Roero streek in Piemonte.

Collefrisio – Eò

De Azienda Collefrisio ligt in de Abruzzen. Sinds mei 2011 zijn de biologische wijnen toegevoegd aan het assortiment van VINI.nl.

Curto Marco

Het bedrijf van Curto Marco is een traditionele wijnmakerij die is overgeleverd van vader op zoon.

Cantina Toblino
Cantina Toblino is gelegen in de buurt van het mooie meer van Toblino met het bijbehorende kasteel. De wijnmakerij, gelegen op het Sarca Plateau, verwerkt alleen druiven van leden van de corporatie. Deze wijnboeren verbouwen al eeuwenlang druiven op deze grond. Sinds kort is men gedeeltelijk overgeschakeld naar biologische wijnen. Cantina Toblino heeft een eigen wijnbar waar voornamelijk DOC wijnen uit Trentino geschonken worden.

De Feudis
De wijnen van De Feudis getuigen van de oude Pugliaanse oorsprong van de familie Fabiano. Tegen het einde van de negentiende eeuw had Sergio De Feudis een dochter genaamd Antonietta die in Trani was geboren. Ze trouwde met Francesco Fabiano, de oprichter van de wijnmakerij Fabiano. Deze wijnmakerij begon in Zuid-Italië, en verhuisde later naar de Veneto.
De wijnen van De Feudis komen voort uit een samenwerking tussen Fabiano en Varvaglione, een gerenommeerde druiventeler uit Puglia. Door het combineren van typische regionale druiven met jarenlange ervaring van wijnbereiding worden de mooiste wijnen gemaakt.

Distilleria Caselli

Francesco Caselli heeft in 1860 Distilleria Caselli opgericht. Sinds 2007 doet VINI.nl zaken met achterkleinzoon Francesco.

Fabiano
Wijnhuis Fabiano is al bijna 100 actief als wijnmaker in de Veneto. Fabiano beheerst alle processen zelf. De broers Alessandro en Michele Fabiano zijn de vierde generatie die onder het toeziend oog van hun vader Nicola de leiding hebben over het wijnhuis.

Franzosi
    
De moderne vestiging van Franzosi ligt op de heuvels van Monte Aullo. Sinds 2012 zijn de wijnen van Franzosi toegevoegd aan het assortiment van VINI.nl.

San Cristoforo

De Azienda Agricola San Cristoforo is eigendom van Bruno Dotti. De wijnen van Bruno zijn net zo bijzonder als de persoon zelf.  San Cristoforo behoort vanaf de start van VINI.nl tot de gepassioneerde leveranciers.

Vigna Dorata

De Azienda Agricola Vigna Dorata ligt op de heuvels van de Franciacorta in de gemeente Cazzago San Martino fraz. Calino