onze leveranciers

Cantina Toblino

Cantina Toblino is gelegen in de buurt van het mooie meer van Toblino met het bijbehorende kasteel. De wijnmakerij, gelegen op het Sarca Plateau, verwerkt alleen druiven van leden van de corporatie. Deze wijnboeren verbouwen al eeuwenlang druiven op deze grond. Sinds kort is men gedeeltelijk overgeschakeld naar biologische wijnen. Cantina Toblino heeft een eigen wijnbar waar voornamelijk DOC wijnen uit Trentino geschonken worden.

Cascina Barisel

Het wijnhuis Cascina Barisel werd in 1965 door de vader van de huidige eigenaar, Franco Penna, gekocht. In 1985 werden de eerste wijnen geproduceerd nadat zowel de wijngaarden als de kelders compleet gerenoveerd waren. Dankzij de geweldige ligging in de heuvels van Monferrato en de zorgvuldige selectie van druiven, wordt bij dit wijnhuis één van de beste Moscato d’Asti’s geproduceerd. De DOCG Canelli staat hierom bekend.

Castello di Razzano

Gelegen in een van de mooiste hoekjes van Monferrato en omgeven door een schitterend landgoed op prachtige heuvels, is het relais de ideale plek voor wie een relaxte vakantie met rust en ontspanning zoekt. In het castello bevinden zich de historische kelders waar alle oude architectonische details zijn behouden en waar de belangrijkste wijnen worden verfijnd. De wijnen worden uitsluitend geproduceerd van druiven uit de eigen wijngaarden, die een uitstekende ligging hebben ten opzichte van de zon en met de goede bodemstructuur, de exclusieve kwaliteit van de druiven waarborgen.

Neem hier een kijkje op de website van Castello di Razzano.

Collefrisio – Eò

De Azienda Collefrisio ligt in de Abruzzen. Sinds mei 2011 zijn de biologische wijnen toegevoegd aan het assortiment van VINI.nl.

Neem hier een kijkje op de website van Collefrisio.

Curto Marco

Het bedrijf van Curto Marco is een traditionele wijnmakerij die is overgeleverd van vader op zoon. Nu is echter Nadia het gezicht van Curto Marco. Zij leveren ons al jaren heerlijke rode wijnen uit Piemonte.

Neem hier een kijkje op de website van Vini Curto.

De Feudis

De wijnen van De Feudis getuigen van de oude Pugliaanse oorsprong van de familie Fabiano. Tegen het einde van de negentiende eeuw had Sergio De Feudis een dochter genaamd Antonietta die in Trani was geboren. Ze trouwde met Francesco Fabiano, de oprichter van de wijnmakerij Fabiano. Deze wijnmakerij begon in Zuid-Italië, en verhuisde later naar de Veneto.
De wijnen van De Feudis komen voort uit een samenwerking tussen Fabiano en Varvaglione, een gerenommeerde druiventeler uit Puglia. Door het combineren van typische regionale druiven met jarenlange ervaring van wijnbereiding worden de mooiste wijnen gemaakt.

Distilleria Caselli

Neem hier een kijkje op de website van Distilleria Caselli.

Francesco Caselli heeft in 1860 Distilleria Caselli opgericht. Sinds 2007 doet VINI.nl zaken met achterkleinzoon Francesco. Lees hier meer…

Fabiano

Wijnhuis Fabiano is al bijna 100 actief als wijnmaker in de Veneto. Fabiano beheerst alle processen zelf. De broers Alessandro en Michele Fabiano zijn de vierde generatie die onder het toeziend oog van hun vader Nicola de leiding hebben over het wijnhuis.

Neem hier een kijkje op de website van Fabiano.

Franzosi

De moderne vestiging van Franzosi ligt op de heuvels van Monte Aullo. Sinds 2012 zijn de wijnen van Franzosi toegevoegd aan het assortiment van VINI.nl. Lees hier meer…

Neem hier een kijkje op de website van Cantine Franzosi.

Lodali


Neem hier een kijkje op de website van Cantina Lodali.

In het kleine dorp Treiso, gelegen in het prachtige Piemonte is de cantina van Walter Lodali. De kelders zijn geweldig, de wijnen allemaal van hoge kwaliteit. Sinds 2017 hebben wij een aantal toppers van Lodali in ons assortement.

San Cristoforo

De Azienda Agricola San Cristoforo is eigendom van Bruno Dotti. De wijnen van Bruno zijn net zo bijzonder als de persoon zelf.  San Cristoforo behoort vanaf de start van VINI.nl tot de gepassioneerde leveranciers.

Neem hier een kijkje op de website van San Cristoforo.

Vigna Dorata

Ons wijnavontuur begon zo’n 15 jaar geleden in de Franciacorta, de wijnstreek dichtbij het meer van Iseo waar onze passie voor Italie is ontstaan. We hadden meteen een klik en zo werd Vigna Dorata onze eerste wijnleverancier. Vigna Dorata bevindt zich in het hart van de Franciacorta. Wannneer op het einde van de dag het zonlicht goed op de wijngaard valt, lijkt deze de kleur van goud te hebben, vandaar de naam Vigna Dorata. Lees hier meer…