A Tavola

Update: Zoals het er nu voorstaat kan 5 mei niet doorgaan. We houden je op de hoogte.

Al ruim 50 jaar kom ik regelmatig in Italië. Toen ik goed en wel kon lopen werd ik door mijn ouders meegenomen naar Iseo, een mooi plaatsje aan het gelijknamige meer in Noord-Italië tussen Bergamo en Brescia. Mijn ouders hadden daar Italiaanse vrienden en zo kreeg ik ook al snel Italiaanse vriendjes. Als we daar op bezoek gingen voetbalden we samen urenlang buiten op straat tot aan het magische moment dat er vanuit de keuken werd geroepen: A Tavola !!!!! Met heel de familie, soms wel 20 man, zaten we dan aan één lange tafel, als het even kon in de tuin. We kregen dan altijd heerlijke gerechten voorgeschoteld die “Nonna Cecilia” of “Zia Louisa” hadden gemaakt. Echte authentieke Italiaanse gerechten zoals je ze alleen daar kon eten. Gerechten uit de rustieke keuken zoals Spaghetti Carbonara, Lasagna Bolognese, Crespelle en de lekkerste Risotto’s maar ook hoofdgerechten als Pollo a la Cacciatore, Spiedini di Gamberi en Tagliata di Manzo met daarbij vaak aardappels uit de oven en koude groentegerechten en als afsluiter steevast een overheerlijk zoet nagerecht.

Als Francis en ik nu in Italië zijn eten we nog steeds vaak bij deze vrienden thuis of we zoeken kleine trattoria’s op waar witte busjes voor de deur staan. Dat is een goed teken want dat betekent dat er Italianen zitten die hier hun Pranzo del Lavoro komen eten. Vaak staat er in deze familiebedrijfjes ook een Nonna of een Mamma achter het fornuis en je eet er altijd heerlijk. Al jaren heb ik een droom om hier thuis iets mee te doen en mijn geweldige ervaring te delen met anderen en op die manier ook een aantal van mijn passies met elkaar te verbinden. Naast mijn passie voor Italië kook ik namelijk ook nog ontzettend graag en vind ik het leuk om aan andere mensen te vertellen over wat we allemaal meemaken op onze reisjes. Bij Perron 15 in Aarle-Rixtel krijg ik de mogelijkheid om deze droom waar te maken en ga ik elke 2 weken op woensdagavond koken voor maximaal 20 personen. Aan één lange tafel gaan we dan heerlijke gerechten serveren zoals wij die bij de mensen thuis ook krijgen. Voor de liefhebbers komt daar dan natuurlijk nog een lekkere wijn van ons eigen wijnbedrijf VINI.nl bij. Zodra er meer nieuws is over wanneer het kan en mag gaan we data bekend maken. Kom jij dan ook ? A Tavola !!!!

De eerste data voor “A Tavola” zijn al volgeboekt, hoewel we nog niet weten of we ook echt mogen openen. Helaas of gelukkig, al volgeboekt; 5 en 19 mei en 2 juni, steeds is er ruimte voor 20 gasten. Locatie: de tuin van Perron15, aanvang 19:00 uur. Meer informatie info@vini.nl.