recepten

    • voorgerecht

    • Bagna Cauda

      Ingrediënten

      Ansjovis
      40 gram boter
      2 tenen knoflook
      olijfolie
      zwarte peper uit de molen

      Bereiding

      Smelt de boter in een klein steelpannetje en pers hierin de knoflook. Laat de knoflook “smelten” op een laag vuur. De knoflook mag niet bruin worden. Voeg daarna de ansjovis toe.. Af en toe roeren tot de vis gesmolten is. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en wat peper.

      Serveer de dip en houd deze warm.

      Allerlei groenten zijn geschikt om te dippen:
      Bleekselderij, venkelknol, lente-uitjes, paprika, komkommer, radijsjes, artisjokhartjes, wortel, rode of groene kool, gegrilde babyaubergines
      Maar ook brood is erg lekker om te dippen.

    • Carciofi di aceto balsamico

      Ingredienten

      2 blikken artisjokharten
      1 kleine ui fijngesnipperd
      4 el balsamico
      8 el water
      12 el olijfolie
      2 tl dijon mosterd
      3 tl honing
      peper, zout, mespunt baslicum

      Bereiding

      Artisjokharten laten uitlekken, vocht bewaren.
      Harten in 2 of 4 delen snijden.
      In steelpan alle ingrediënten, behalve de artisjokharten, doen.
      Al roerend verwarmen zonder te koken.
      Artisjokharten toevoegen en onder af en toe schudden, door en door laten verwarmen.
      Eventueel vocht toevoegen.
      Dit gerecht kan koud of lauw opgediend worden.

x