Carciofi di aceto balsamico

Carciofi di aceto balsamico

Ingredienten

2 blikken artisjokharten
1 kleine ui fijngesnipperd
4 el balsamico
8 el water
12 el olijfolie
2 tl dijon mosterd
3 tl honing
peper, zout, mespunt baslicum

Bereiding

Artisjokharten laten uitlekken, vocht bewaren.
Harten in 2 of 4 delen snijden.
In steelpan alle ingrediënten, behalve de artisjokharten, doen.
Al roerend verwarmen zonder te koken.
Artisjokharten toevoegen en onder af en toe schudden, door en door laten verwarmen.
Eventueel vocht toevoegen.
Dit gerecht kan koud of lauw opgediend worden.

Bagna Cauda

Bagna Cauda

Ingrediënten

Ansjovis
40 gram boter
2 tenen knoflook
olijfolie
zwarte peper uit de molen

Bereiding

Smelt de boter in een klein steelpannetje en pers hierin de knoflook. Laat de knoflook “smelten” op een laag vuur. De knoflook mag niet bruin worden. Voeg daarna de ansjovis toe.. Af en toe roeren tot de vis gesmolten is. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en wat peper.

Serveer de dip en houd deze warm.

Allerlei groenten zijn geschikt om te dippen:
Bleekselderij, venkelknol, lente-uitjes, paprika, komkommer, radijsjes, artisjokhartjes, wortel, rode of groene kool, gegrilde babyaubergines
Maar ook brood is erg lekker om te dippen.